Tijd?
20 minuten
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- halve spitskool
- 4 pasta/mie nestjes
- 250ml kokosmelk
- 1cm kurkuma geraspt
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1/4 blokje groentebouillon
- zwarte peper en zout
- eetlepel boter
- ter garnering: kokosschilfers en/of geroosterde amandelschilfers
Hoe begin je er aan?
- Zet een pot water met wat zout op het vuur en breng aan de kook, als het water kookt voeg je de pasta toe volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Ondertussen:
- Snij de halve spitskool in zeer fijne reepjes.
- Hak het teentje knoflook fijn
- Rasp de kurkuma
- Zet een tweede pot op een middelmatig vuur met een eetlepel boter en stoof de spitskool beetgaat. (De spitskool zal wat slinken en wordt glazig.)
- Voeg nu de kurkuma, knoflook en groutebouillon toe + kruid met zwarte peper. (Het is belangrijk dat dit zwarte peper is als je wil genieten van de medische eigenschappen van kurkuma. De combinatie met zwarte peper bevordert de absorptie en werking van de actieve bestanddelen in kurkuma.)
- Wanner de paste gaar is, giet je het water weg en roer je de pasta onder de spitskool.
- Serveer met kokosschilfers en/of geroosterde amandelschilfers.
- Smakelijk!
**Ik heb standaard altijd een potje geroosterde amandelschilfers in mijn kast staan. Het is een beetje stom om voor 1 recept enkele amandelschilfers te roosteren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten